Geslaagde start van Week van ons Water 2018

Deze week is het de Week van ons Water! Bestuurders en raadsleden en directeuren uit de regio Delfland trapten woensdag 17 oktober de week af.

Dat deden ze tijdens een bijeenkomst/excursie in en om TU Delft en de Waterstraat voor raadsleden, bestuurders, directeuren en managers uit het netwerk. Deze excursie  stond in het teken van Waterveiligheid en Wateroverlast. Tijdens de excursie presenteerde het kernteam NAD de hele waterketen van drinkwater via riolering en afvalwaterzuivering tot herbruikbare zoetwaterbron.
Op drie locatie kwamen de volgende onderwerpen aan bod:

WaterStraat, The Green Village
Ondernemers en studenten presenteren oplossingen hoe om te gaan met overtollig hemelwater. Bekijken proefopstellingen.
Drinkwaterbedrijven Dunea en Evides geven informatie over drinkwater.

Terrein TU Delft (faculteit werktuigbow)
3D visualisatie van een model van de ondergrond met Virtual Reality. Toelichting over de complexiteit in de ondergrond en de noodzaak om samen te werken om overlast te beperken.

Gemaal Zuidplantsoen
Binnen kijken bij een werkend rioleringsgemaal en uitleg over de RTC (Real Time Control) om werking calamiteitensturing te laten zien.

Foto’s van deze middag vind je hier.

Tijdens de Week van ons Water van 17 tot 24 oktober kun je van alles beleven en te weten komen over hoe we samen het water de baas blijven. En wat je zelf kan doen aan schoon en gezond water in en rond je huis. Er zijn leuke uitjes en wel negen fietsroutes langs bijzondere waterpunten!

Wat is er te doen?: afvalwaterketen.com/weekvanonswater

In het Netwerk Afvalwaterketen Delfland werken 12 gemeenten, twee drinkwaterbedrijven en het Hoogheemraadschap van Delfland samen. Met elkaar werken alle partners dagelijks met passie en oog voor veiligheid, duurzaamheid en innovatie aan schoon en gezond water, voor nu en later. Samen zorgen ze dat het werken aan water betaalbaar en betrouwbaar blijft.